Friday, August 1, 2008

Aku Redha

I've no idea how to start my word.
Lately ni emosi aku tak menentu. i dont know y.
sedeyy tau rasa mcm ni. aku jd tak suka bersosial, all my interest has gone.
setiap ujung minggu aku nak blk kg jer..itu jer yg bg aku kekuatan. aku suka ,aku happy even tak kemana-mana kat kg. dulu kalau bujang aku cabut terus balik after opis hour. but now i've my commitment. kena tanya husband dulu.
Setiap mlm aku berdoa pd Allah, sihatkan aku mcm dulu. Aku redha. Aku taknak dianggap lemah.. suka menangis.Setiap hari aku kuatkan diri even kdg2 aku sendiri rasa tak mampu. but i've to do that supaya takde org yg ingat aku hanya mengada2 sakit.

Hanya Allah sahaja yg tau..dan aku juga selalu pujuk hati Allah tak akan menguji hambanya melainkan hambanya itu mampu menerima ujian dari Nya. Semoga ada hikmah disebalik kejadian.

2 comments:

  1. Assalamualaikum wbr
    Kalau ngandung mmg la gitu..bukan anak pertama ajer..kekadang anak seterusnya begitu...anak saya kedua-duanya saya mabuk teruk.tiga bulan jugak tak larat makan.doctor bising sbb berat badan turun.tapi nak buat macamana ...Macamtu la mak kita mengandungkan kita dulu..Ingat saya pesan Ustaz saya masa mengandung dan nak bersalin dulu banyak2 mohomn ampun dari suami dan mak kita..insyaallah sakit tu akan kurang..Biasala..doa mak yang mengandungkan kita insyaallah dimakbulkan Allah.Bak kata org bila perempuan mengandung dan nak bersalin,sebelah kakinya dalam kubur dah(membayangkan betapa sakitnya mengandung dan bersalin tu).Kalau mak kita mampu bawa kita kehulu kehilir 9 bulan 10 hari ,insyaallah kita pun mampu

    ReplyDelete
  2. Ummibaiti:
    Terima Kasih nasihat yang diberi. Mmg mabuk semasa pregnant, tak dpt nak digambarkan mcm mana. Semua serba tak kena.Tp demi anak dlm kandungan kita kena kuatkan semangat.

    ReplyDelete