Thursday, September 18, 2008

Senyum itu sedekah

Alhamdulillah dah nak masuk 18 hari kita berpuasa. Dan alhamdulillah setakat ni aku dpt menunaikan puasa selama 18 hari. Kali ni pose tak sama mcm dulu. Dulu bujang skang ni dah kawin lain. Kena bgn pagi2 siapkan sahur. Ala..masak sempoi2 jer..ada telur masin, ada serunding pun jadi. Aku pulak paling suka telur mata mkn dgn nasi panas2 wowww sedapnyeeee ekekkek.

Minggu lepas balik kelantan. 1st time tau balik rumah mertua semenjak kawin. Balik tgh malam pukul 1.30 pagi we all bertolak dr kl. takut jugak kalau apa2 jadi tgh jln.alhamdulillah semuanya baik.lepas tu menjamu mata kat wakaf che yeh dan pasar siti khadijah. kat wakaf che yeh sampai pukul 1pg ekekke. mmg lah rambang mata nengok tudung2 kat sana tp kan gaji belum masuk lagi time tu. SO beli skit2 jelah mana yg mampu.

Pejam celik pejam celik dah nak raya. N buat pertama kalinya aku belum lg jejakkan kaki kat jln TAR. uhhh tak mcm dulu rajin nak ke sana. tapi rasa nak pegi jugak. Ajak anip pegi mlm2 ke jln TAR baru ada energy nak berjalan ehehehhe.

Kuih raya ahaksss nampaknya teman beli ler..(pernah buat ker?dulu pun beli jugak) Kalau ma larat, blk kg boleh buat sesama.

Setakat itu saje kenkawan...dah nak lunch hour..masa utk tidoooo.Laporrr lah ari ni tak sahur :P

No comments:

Post a Comment