Tuesday, January 6, 2009

My Pregnancy 34 weeks

Kali ni entry takde gambar. Taktau letak gambar apa.
Kejap je masa aku dah masuk 8bulan. Rasa termengah2 je bila berjalan. Dah tak ligat mcm dulu, jln pun slow2 je. Masak pun ikut mood je, tp biasanya Aniplah yg sediakan bahan aku masak n kemas pun dia. Tak larat aku diri lelama bagai nak pitam.

Solat pun tak boleh berdiri lagi. Sgt sakit kaki ni. Bengkak 2belah kaki ni nampaknya tak surut lagi. Sgt tak larat bwk badan ni..muka pun bertambah2 chubby.

Mlm pulak panasnya tuhan je tau. Pasang aircond tp tak berselimutt huuhh bygkanlah. Tp bila pagi menggigil sejuk, nasib tak baik kena simpul mengkarung. Uhhhhh sakit ya amatttt sgt.

Penah sekali tu kena 2kaki serentak tu. Bila bangun pagi terjingkit2 menahan sakit. Tulah sape suh taknak pakai stokin waktu tido. Tp skang baik sikit, taruk minyak panas n selimut. Tp ttp jugak kena simpul mengkarungg redha jelah.

Baju baby dah packing, tp aku punya lom lagi. GL dah mintak HR buat siap2. Ada skit2 lagi brg yg tak beli. Bagus jugak dah beli awal2. Kalo 8bulan mcm ni mmg tak larat dah nak jenjalan lelama.

Oklah menaip ni pun sgt mengah rasanya. Ni tgh batuk n selesema. Sekali terbersin terus terkencingg uhhh tak boleh nak control dah. Harap2 batuk n selesema cepat sembuhhhh. AMIN

6 comments:

  1. hi mama haza :)
    at last berjaya jugak sy komen blog ko..haha...al this while sy amik option blogger, patutla tak bleh..huwa,huwa....

    ReplyDelete
  2. xpg sogo ke for last round shopping baby goodies :p
    two days ni member's day kan,, hiksssssss

    ReplyDelete
  3. ye cik kak...tiap kali tdo mmg HARUSSS pakei stokin kalo x mo kaki bengkak teruk. lapik bantal lg bagus...aku dlu time tdo mmg laki lapikkan bantal. tp x smpat pagi bantal dah kat lantai...kekekee

    ReplyDelete
  4. sally chan:

    frust jugak tak dpt pegi sogo sale :( kalau larat akulah org pertama sampai situ hehehe

    ReplyDelete
  5. amydala:

    huhu samalah mcm aku bila pagi bantal lapik kaki terus ilang heheh. aku takleh berstokinnnn panassss nyaaa.selimut pun taknak pakai

    ReplyDelete
  6. halo haza.. dh lame tak dgr citer..tup tap dh pgnent.. al alhamdulillah... dh scan ker? yatie skang tgh pgnt second baby.. alah teruk sgt.. nway, have a wonderful moment time pgnt yg tak lame lagi akan berakhir tu..sbb time2 tu lah kite org pompuan nie dpt byk sgt keistimewaan...yatie doakan sumenya akan selamat...InsyaAllah....

    ReplyDelete