Wednesday, February 18, 2009

Permata Hati -Nur Hana Humaira

Hari ke-4


Hari pertama di hospital

Assalamualaikum..

Alhamdulillah puteri sulung kami selamat dilahirkan pada 13 Feb 2009, jam 10.05 malam.

Aku dah start sakit pagi jumaat tersebut dlm jam 2pagi, dah turun tanda air ketuban tp sikit2 je tak byk pun. Lepas subuh aku terus ke hospital selayang. Tak sempat nak makan. Sampai hospital check dah bukak 3 cm dan diorang terus pecahkan air ketuban.Sakitnyaa.

Pastu diorang bg makan bihun goreng dgn air tea o. Org tgh sakit mana ler lalu nak makan. Pastu terus kena masuk labor room dr 9pg sampai ler 10.05mlm.

Sakitnya tuhan je tau..dah amik epidural sampai habis kesan ubat tu pun belum beranak lagi. Last2 doktor terpaksa vacuum kan baby. N that time husband tak boleh dah masuk tgk ...sedihhhh sgt2. Aku pulak tiba2 demam sebab dah lama sangat meneran tak keluar. Rasa macam dah putus asa. Alhamdulillah dengan izinNya anak aku akhirnya dpt keluar jugak..hasil dr proses vacuum. Berat Humaira 3.81kg patutlah rasa sakitt sgt nak keluar. Rasa mcm tak percaya sebab mmg langsung dah takde tenaga hampir 13jam menahan sakit.

Alhamdulillah baby sihat. N aku tak kisahlah jahit byk ke asal semua selamat. Dan aku jugak bersyukur yg jahitkan aku tu Dr Arifah. SGt berhati2 menjahit tmpt luka aku..bidan kat kg aku kata dia jahit sgt kemas. Time dia jahit tu aku tak sakit sgt mungkin sebab bius, tp jahit aku ni byklah jugak yelah vacuumlah katakan.

Ok itu aje..aku tak dpt nak online selalu yelah kat kg ni guna dial-up je hehehe.Lambat benor nak online huhuhu.

7 comments:

  1. Haza...terharu dgr kisah ko disaat2 nak bersalin...alhamdullilah selamat dh smuanya...sedap nama tu..hana yg kemerahan :)

    ReplyDelete
  2. biar aku jd org yg pertama wish kat blog ko ni..Congrat haza n husband..be a gud mother n father k..cute n sweey baby..

    haza, take care of urself k..adios..

    p/s:3.81kg..besar tu haza..ko mkn apa je time peknen dulu..hehehe

    ReplyDelete
  3. HAZA...she with u now!haha..congrats haza..comel humaira..isi penuh..nnt msti best nk cubit pipi..apa2 pun syukur kpd Allah sbb ko slamat bersalin..smua kenangan ms branak tu pas ni akan jd kenangan manis kita sbg ibu..k haza..welcome to da "mother club"..

    ReplyDelete
  4. tahniah haza..sekrang boleh rasa sendiri mcm mana susahnye nak beranak selalu dgr org citer je huhuhuhu...basar giler baby awk geram saya tgk

    ReplyDelete
  5. tahniah haza! welcome to the mommies club!

    ReplyDelete
  6. Nina:
    Aku bila teringat waktu time beranak tu rasa terharu sbb tak sangka boleh keluar dgn selamat baby.Yelah time tu dah takde tenaga langsung.

    Husry:
    Thanks. Itulah baby aku besor benor. Yang aku tau time peknen aku suka Nandos huhu

    Lisa
    Alhamdulillah semuanya selamat. Pasni leh kawan dgn kakak Balqish

    Nurol
    Terima Kasih.MMg ler besor mak nya kuat mkn hehehe

    ReplyDelete
  7. Queenin Murni
    Time kasih. Aduh seksanya dlm pantang ni ye. Rasa masa lambatnya berjalan huhu

    ReplyDelete