Monday, June 22, 2009

Makan durian bersama pulut & santan

Ohh kome doghoyan dah berbunge. Moh kite minang anak dare..lala..la..ala..
Ptg ahad yg dingin sebab baru lepas hujan, abang dan anak-anak, Kak Imah n husband, Chik dan familynya dtg rumah aku. Kebetulan time ni musim, Anip request nak mkn durian dengan pulut..hehehe mcm mengidam. Ok layan jelah gambar2.


Minah ni mmg kampung taste..makan bebenor Hajar, kat Korea takde durian.

Simple aje menunya. Kebetulan keluarga mertua ku dtg dr Kelantan, menu ptg Ahad adalah durian bersama pulut & santan. Merasmikan periuk kukus yg baru dibeli 2bln lepas masa blk Kelantan ari tu hehehe. ELok cantikk je jadinya pulut tu hehehe tp bukan aku yg masak mestilah ibu mertua ku ekekke. Keropok lekor menu wajib org kelantan pun ada hidang bersama.


Ni round yg ke berapa ye?huhuhu


1 comment:

  1. wah.. nih faveret mak aku nih.. pulut durian+santan.. mak aku kalau ada durian,even sebijik,dia mesti tanak pulut.. dia kata tak puas mkn nasik takde pulut.. kadang2 kalau gian sgt..durian+nasi+air garam pon jadik.. :P

    and secara tak sengajanyer.. aku pon terliur gak tgk gambo ko nih! :P

    ReplyDelete