Wednesday, August 26, 2009

Tragis, penat, semua ada

Majlis Sambutan Hari Wanita Peringkat Kebangsaan




Sudah 5 Ramadhan hari ini. Cepat sungguh masa berlalu. Tambah-tambahnya sibuk dgn kerja hakiki. Ok kali ni nak cerita seronok pun ada sedih pun ada.
Aku da Nina kena duty at MATRADE booth di Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC). Kitaorang sampai seawal 9 lebih. Exhibitor lain tak sampai lg. Pukul 3 ptg onwards mcm tu barulah ramai org. The crowd dtg dari setiap negeri. Korang bygkanlah betapa sesaknya time tu. Dahla tak sahur paginya. Macam-macamlah ada dijual, cookies, baju, kasut, makeup, dll.
Itu takpe lagi..pastu ptg nak balik, takde driver nak dtg ambik pulak. Driver boleh dtg pukul 8mlm. Kalau bgtau acikk awal2 kan senang... ni dah last minit baru tau. So ptg kul 6 lebih kol ANip suh dtg ambik kat KLCC ni. Datang naik moto. Lamanya tak naik moto tau..helmet tu pulak ntah zaman bila punya busuukk bau loya tekak aku ni tau dah la puasa WAWAWAWA. Takpelah tahan-tahan kembang kempis idungg ni.
Punyalah lama tak naik moto, gayatnya tuhan je tau. Korang tau jelah KL ni jam dan tambahnya semua org rushing nak blk nak bukak pose. Tiba-tiba...............tayar moto pecahhhhhhhhh. Wa...wa...wa... sedih... tau time tu kol 7.15 dah. Nak buka puasa. Aku pun terkedek2 jalan..dekat PWTC tu terus ke The Mall. ANip pi cari kedai moto. Nasib baiklah Anip dpt control motor kalau tak taktaulah mcm mana nasib hamba berdua. HUHUHU.
Lepas moto siap cepat2 ke opis n ambil Humaira. Sian dia sorang je tinggal. Kawan-kawan semua dah balik. Bila aku nak ambik dia terus dia palingkan muka.Waaaa sedihh lagi. Dia merajukk ibu ambik lambat. Dalam kereta aku explain kat dia..kenapa ibu lambat ambil. Dia dengar aku cakap sambil bg respon. Sayangggg kat Humaira.
Itulah alkisahnya tragedi semalam.

No comments:

Post a Comment