Monday, May 24, 2010

Set Bersalin

Setelah dipikir².. oleh itu kali ni bersalin saya nak menggunakan set Nona Roguy. Kalau dulu, saya guna loose product, cthnya utk krim barut, minyak sapu satu badan saya guna Nona Roguy. Tapi utk dalaman saya guna Leesa Formula. Tapi kali ni saya nak pakai set pulak. Harap² saya dapat menghabiskannya sepanjang tempoh berpantang. Jgn nak ngelat. Tapi saya sgt beruntung, mak sgt garang bila menjaga saya dalam pantang. Tapi nasib baik takdelah sampai kena minum air periuklah segala bagai yg loya tekak tu. Cuma bengkung panjang tu selama 44 hari wajib pakai without fail ok..sampai gatal² perut ni huhu. Lepas tu bertungku adalah wajib selama 44hari. Air halia setiap hari juga (ni yang sgt tak best). Tapi mak bagi pasang aircond tu yg bestnya..kalo tak hangat pijo (bahasa perak) ler .

Setakat ni, barang² baby dah saya kemas² dalam beg. Untuk dibawa balik ke kg pun almost dah settle. Cuma barang saya belum lagi packing. Ishh kenapa la kali ni duk tangguh² je.

Minggu ni saya dah 35 minggu. Saya dah buat check up, dan saya terkejut sebab Dr. kata kepala baby dah engaged. Adakah kali ni saya beranak awal???Apapun doakan saya & baby selamat ye, dan yang pasti harap² baby <4kg.

2 comments: