Tuesday, July 27, 2010

Pantang hari ke 36

Semenjak dua menjak ni..aktif pulak aku berentry. Yela..line internet ok..laju je aku update. Tp kalau internet lombab, malehh la nak nunggu. Tambah pulak kena upload gambar lgla tak sbr jiwa ni. Dan sekarang dah boleh tau trend anak tido n bgn kul brapa.

Hari ni dah 36hari berpantang. Kalau darah nifas cepat kering aku cdg pantang 40hari je. Huhu dah anak 2, pandai nak skip2 ye. Dah hujung2 ni, malas sungguh nak bertungku. Tapi takleh ngelat, mak suh pagi, ptg tungku sampai abis pantang. Bengkung pun sama, malas ya amattt nak melilit2. Dah la panjang berjela2. Tapi best pakai bengkung panjang ni..perut rasa kemas, tak mengelebeh.

MacD dah makan, KFC dah makan hehehe. Tapi skit jela sekadar merasa. Sebab ayam pun berani lah makan,mcm yg gatal2 tu belum lg mencuba.

Belum timbang berat lagi..adoii agak2 dpt mcm sblm pregnant tak?? Bukan apa makan cam tak displin je..bantaiii duriannnn punyala byk huhu.

3 comments:

  1. bolehkah memakan durian di dalam pantang wahai mak haza??

    ReplyDelete
  2. boleh ler gamaknya..durian tak sejuk, tak angin, tak bisa. Durian panas..sesuai lah kut utk org pantang kena panas2 je hehe

    ReplyDelete