Thursday, August 19, 2010

Dah shopping raya ke?

Wahh rindunya nak pegi IKEA. Nak tengok barang2 kat sana. Mesti byk barang2 baru ni. Tak sabar acikk nak menyoppingkan diri.

SOGO....aku rindu sangat nak pegi. Shopping raya untuk baju baby, untuk Humaira. Dah byk bulan tak jejak situ. Ohhhh harus pegi sblm raya ni. Nak shopping handbag raya, kasut raya..huhu (En Anip sila ambil perhatian..hehhe).

Jalan TAR..ermm nak pegi jugak..tapi kalau tak pegi pun takpe kot. Anak kecik camni payahla pegi tempat panas2 tu. Kalau bujang dulu..wajib pegi tempat cenggini.

Korang byk ke tempah kuih raya atau korang buat sendiri? Kuih sekarang mahal2 sungguh. Aku??Biasalah kuih tunjuk je..tak pandai pun buat sendiri plus malas huhu. Kalau study dulu rajin lah tlg mak buat kuih. Balang ada 6, so mesti ada 6 jenis kuih. Awal2 pose dah pikir nak buat kuih apa. Mama carries tu wajib buat, sampan pun wajib..sebab tu feveret abah. Tat nenas pun buat jugak kalau rajin. Tapi buat tat ni agak leceh sikit. Tu yg kdg2 buat kdg2 tak. Yang lain2 tu ikut suka ma nak buat kuih apa.

Nampaknya tahun ni..aku tak dptla tlg mak buat kuih. Ate nya nak raya baru balik, mana sempat nolong. Sian ma buat kuih sorang2.

2 comments:

  1. Insya Allah Tahun ni kuih buat sendiri..hehehe julung2 nya tak tunjuk2.

    ReplyDelete
  2. wahh bagus2. Seronoknya buat kuih dgn anak2. darwisy tlg sama ke?hehe

    ReplyDelete