Friday, October 8, 2010

I Luv Medela Swing

Ok kawan². Kali ni nak cerita pasal breastfeed.
Setiap hari benda² kat bwh ni mesti saya bwk ke ofis. Kalo tinggal mau meraungg tak berlagu.

Bekas dadih

 Ni bekas dadih . Saya guna utk simpan susu. Setiap bekas saya letak dlm 3oz. Sebab sekarang Safiyya minum 3oz. Pakai ni senang, bila dah guna terus buang. Takpun simpan, letak gula² ke, syiling ke..ikut kreativiti masing². Sape nak saya ada bykkkkkkkkkkkkkkk bekas ni.

Saya guna jugak bekas bottle Avent.

 Inilah beg susu saya. Kiuttt kan.
Beg ni dpt free masa beli aiskrim.

Biasa saya pump bilik dekat pantry. Sehari dua kali saya kena pump.

Bukan senang nak breasfeed baby ni...sgt² menguji fizikal dan mental.
Masa anak pertama, saya hanya bertahan sampai 8 bulan utk yg betul² fully breastfeed.
Lepas 8 bulan dah start campur.

I luv Medela Swing.
Setakat ni saya ada 2 pump.
1- Pump Avent Manual
2. Medela Swing Letrik

Ok my opinion keduanya bagus tip top. Cuma Medela Swing lagi cepat sebab pakai letrik. Yelah kat ofis takleh nak spend time lelama mengepam kang ada yg sibuk mencari.
Lagipun kalau manual saya rasa akan pening sebab asyik menunduk je.


2 comments:

  1. haza, BF mmg sgt menguji kesabaran kn. tak cukup kuat habislah. fie pun doa² 2nd baby dpt fully BF. ni yg rasa nak kumpul duit dr sekarang. nak beli medela swing. hehe.

    ReplyDelete
  2. saya juga ada bekas eskim seperti anda. nak isi susu jgk, tapi entah bila. hehehehe

    ReplyDelete