Wednesday, January 18, 2012

Simpul Mengkarung

Simpul mengkarung adalah kekejangan secara tiba² di otot betis ataupun jari jemari di kaki.
Sakitnya hanya Allah saje yg tau. Mcm saya akan selalu kena bila time pregnant.
Contohnya tgh tidur malam ni, tiba² je rasa kejang otot betis. Dlm 5-10 minit baru ok. Hanya luruskan kaki perlahan² je bila kena tu (tapi nak luruskan tu punyalah seksa). Kalau teruk sgt kenanya, pagi esoknya saya akan jln terdengkot dengkot pi office.

Tapi yg paling tak boleh lupa adalah waktu tengah nak bersalin kan Safiyya. Tengah nak teran bagi baby keluar. Tiba² cramp kaki saya. Mungkin lama sangat kaki ni dibengkokkan. Panik lah sekejap.

Takutnya

5 comments:

  1. aku kalau kene ni selalu sbb air cond kuat sgt. Kena bangun berdiri luruskan kaki baru lega

    ReplyDelete
  2. ooo blh ye jdi mcmtu...nasib baik xde pape kn...

    ReplyDelete
  3. ye ling biasanya sebab sejuk tu yg cramp

    ReplyDelete
  4. sofia, untungla tak kena. kalau kena boleh meraung

    ReplyDelete
  5. pengorbanan seorg ibu..insyaAllah anak2 akak jd yg terbaik amin :)

    ReplyDelete