Thursday, November 8, 2012

Mula-mula je


1. Hidup berdikari memang banyak cabaran. Nampak macam takde apa je, tapi bila dah lalui baru tau. Contoh yang paling simple adalah angkat anak sorang demi sorang masuk dalam kete every morning nak pegi kerja. Kalau tgk positif, baguslah excersice di pagi hari. Turun naik tangga dari tingkat atas ke bawah huhu. Berpeluh jugaklah di pagi hari.

2. Tiba² susu dah abis. Dah malam pukul 9. Pulak tu hujan lebat. Nak taknak kena lah keluar bawak anak² nak beli susu. Berpayung sambil mengendong anak, dan pegang anak lagi 2 orang. Fuhhh mmg seksa. Tapi takpelah dah hidup berdikari macam ni lah gayanya. Lain kali check susu ada baki ke tidak, jgn dah malam baru sibuk nak cari.

3. Hujan lebat kilat sabung menyabung di malam hari. Takut blackout. Aku ni takut gelap. Dah standby torchlight, lilin, lighter takut bergelap pulak, tapi mintak jauhlah sgt².

No comments:

Post a Comment