Friday, September 11, 2015

Perancangan Allah adalah yg terbaik



Ujian daripada Allah

Dalam sebulan ni kesihatan Maira tak begitu baik. Bermula dengan kesukaran bernafas dan pucat. Selepas tu, muntah sebanyak 8 kali di suatu malam. Klinik pertama pergi adalah Klinik Az-Zahra.

Selepas tu nmpak sihat, muntah dah takde cuma susah bernafas tu masih ada. Bawa pula ke klinik di ofis. Lung ok tekak ok, jantung ok, tp HB nya adalah 6 which is normal adalah 13. Dapat referral letter utk pergi ke Hosp Putrajaya(yg mana dekat dgn rumah). Pergi time malam ke emergency. Check semula darah HB adalah 10 still tak normal tapi doctor tak buat further check up. Then balik rumah.

Mengharapkan baik sendiri, sbb dia takde demam, batuk mahupun selesema. 2 minggu selepas tu urine dia bercampur darah, 3 kali kencing ada darah. Ohh ni mmg panikkk. Terus bawa ke Pakar Kanak². Kali ke 4 urine dah ok. Doktor ambil ujian darah dan juga buat ultra sound. Resultnya, bladder ada infection, so doctor bagi antibiotic. Ujian darah pula Maira ada Thalassemia Minor. Jadi terjawablah kenapa dan mengapa HB nya tidak normal.

Alhamdulillah Allah mudahkan urusan kami mencari punca. Doa ibu tidak pernah putus utk kamu dan adik² mu.

Sabarlah Along sayang.Allah bagi ujian pada Along sebab Allah sayang pada Along, dan Allah nak Along kuat dan patuh pada ajaranNya.

No comments:

Post a Comment